Amazon Daily Quiz Time 21st May, 2019 – Today’s Answers of Blaupunkt Party Speakers Quiz

Amazon Daily Quiz Answers – 8 AM to 12 PM

Amazon Daily Quiz – Answer 5 questions and get a chance to win prize daily only on Amazon Shopping App. You have to give right answers to all 5 questions and you can win FREE products & Amazon Pay Balance daily from Amazon India.

Amazon Daily Quiz Answers | SmartGizmo

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 21st May 2019 – Win Blaupunkt Party Speakers

CLICK HERE to Open Amazon App

Follow @SmartGizmoDeals for New Deals every 15 minutes

Question 1 – Which Bollywood actor’s real name is Rajiv Hari Om Bhatia?

Answer 1 – Akshay Kumar

Question 2 – In the movies Avengers: Infinity War, who was the guardian of the soul stone on Vormir?

Answer 2 – Red skull

Question 3 – Time magazine’s list of ‘100 Most Influential People 2019’ featured 3 Indians – Menaka Guruswamy, Arundhati Katju and _____. Fill in the blanks.

Answer 3 – Mukesh Ambani

Question 4 – Which country will host the FIFA U-17 Women’s World Cup 2020?

Answer 4 – India

Question 5 – The Rabindranath Tagore Literary Prize 2019 was awared to the book ‘Solo’ which was released 9 years ago. Who is the author to win the prize?

Answer 5 – Rana Dasgupta

Amazon Daily Quiz is available only on Amazon Shopping App on Android and iOS devices.

How to Play Amazon Daily Quiz?

  1. CLICK HERE to open Amazon App.
  2. Scroll down and click on Amazon Daily Quiz Banner.
  3. Answer 5 questions and stand a chance to Win Prize
  4. For more details & Winners List click on the Winners List and Terms & Conditions on the last page after answering all 5 questions.
  5. Winners will be announced by 30th June 2019.
  6. All The Best.

——————–

Old Quiz Answers

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 20th May 2019 – Win Rs.20000 as AmazonPay Balance

Question 1 – Which was the first colour film released in India?

Answer 1 – Kisan Kanya

Question 2 – Shoojit Sircar’s next film stars Vicky Kaushal where he portrays the role of a revolutionary during the Indian freedom struggle. Which character is he playing?

Answer 2 – Sardar Udham Singh

Question 3 – The Asian Wrestling Championships 2019 were recently held in Xi’an, China and India won 16 medals in the event, including one Gold. Which sportsperson bought home the Gold?

Answer 3 – Bajrang Punia

Question 4 – Zoya Akhtar announced her new production house, along with the launch of her film Gully Boy. What is her production house called?

Answer 4 – Tiger Baby Production

Question 5 – Who was the first Indian to ever win an Oscar?

Answer 5 – Bhanu Athaiya

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 19th May 2019 – Win Urban Ladder Recliner

Question 1 – Where in India can you find the Jarawas and Sentinelese tribes?

Answer 1 – Andaman And Nicobar Islands 

Question 2 – What is the name of the new axe that Thor get’s made in Avengers: Infinity War?

Answer 2 – Stormbreaker

Question 3 – The world’s tallest indoor waterfall (131 ft) has been created at an airport. Which country can you see it in?

Answer 3 – Singapore

Question 4 – Which national park in India was known as the Hailey National Park at the time of inception in 1936?

Answer 4 – Jim Corbett National Park

Question 5 – Name the cricketer who has become the first in the world to hit more than 500 sixes in international cricket.

Answer 5 – Chris Gayle

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 18th May 2019 – Win a Diesel Chi Watch

Question 1 – In 2000, 17-year-old Priyanka Chopra won the title of Miss India and later that year went on to be crowned as ___. Fill in the blanks.

Answer 1 – Miss World

Question 2 – A narrow strip of water separates India and Sri Lanka. What is it called?

Answer 2 – Palk strait

Question 3 – Consisting of over 1,349 pages and 591,552 words, which novel by Vikram Seth is one of the longest novels ever published in a single volume in the English language?

Answer 3 – A Suitable Boy

Question 4 – An anemometer is a type of scientific instrument that measures quantity of rainfall.

Answer 4 – False

Question 5 – Raavana 1 is a low-orbit satellite. It is the first satellite of ____. Name the country.

Answer 5 – Sri Lanka

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 17th May 2019 – Win a OnePlus 7 Pro

Question 1 – Which is the smallest continent by land area?

Answer 1 – Australia

Question 2 – An ostrich’s eye is bigger than its brain.

Answer 2 – True

Question 3 – Which of the following Indian rivers, does NOT flow into the Arabian Sea?

Answer 3 – Tungabhadra

Question 4 – Deepika Padukone is a leading actress in India. However, she wasn’t born in the country. Where is her birthplace?

Answer 4 – Denmark

Question 5 – 30 years in the making, RTS,S is the first and the only Malaria vaccine that has demonstrated results to prevent the disease in children. A pilot for the vaccine was recently launched in which African country?

Answer 5 – Malawi

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 16th May 2019 – Win a OnePlus 7 Pro

Question 1 – Washing soda is the common name for which compound?

Answer 1 – Sodium Carbonate

Question 2 – Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?

Answer 2 – A Dance Form

Question 3 – What is the Roman numeral equivalent for the number ‘0’?

Answer 3 – Does not Exist

Question 4 – Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Answer 4 – Lava Dance

Question 5 – Which Indian scientist won the Nobel prize for Physics in 1930 for pioneering work on scattering of light?

Answer 5 – Chandrasekhara Venkata Raman

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 15th May 2019 – Win a OnePlus 7 Pro

Question 1 – What is the name of the hard white material that makes up an elephant’s tusks?

Answer 1 – Ivory

Question 2 – Arctic King, Iceberg and Little Gem are all types of which vegetable?

Answer 2 – Lettuce

Question 3 – A person experiencing ‘Ablutophobia’ would be scared of which of these?

Answer 3 – Bathing

Question 4 – Which of these is the Greek goddess of victory?

Answer 4 – Nike

Question 5 – The __ note was the first paper currency issued by RBI in January 1938. Fill in the blanks.

Answer 5 – Rs.5

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 14th May 2019 – Win a Sony Home Theatre

Question 1 – Which famous comic book character shares his name with a city in Turkey?

Answer 1 – Batman

Question 2 – What is the name of the world’s largest lizard?

Answer 2 – Komodo Dragon

Question 3 – In which country, would you find the Free State of Bavaria?

Answer 3 – Germany

Question 4 – Anura is the scientific name for which well known animal?

Answer 4 – Frog

Question 5 – Which famous pop singer’s real name is Stefani Joanne Angelina Germanotta?

Answer 5 – Lady Gaga

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 13th May 2019 – Win Rs.5000 as Amazon Pay Balance

Question 1 – Which popular product is associated with the words Nano, Shuffle and Touch?

Answer 1 – Music Player

Question 2 – What was the name of the network of computers that eventually gave rise to the Internet?

Answer 2 – Arpanet

Question 3 – The ear and sense of balance are closely connected, and an ear infection may cause one to lose balance and fall.

Answer 3 – True

Question 4 – Churchill, Sherman and Panzer and the names of ____?

Answer 4 – Military Tanks

Question 5 – Which of these can a horse NOT do?

Answer 5 – Vomit

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 12th May 2019 – Win Samsung Galaxy A50

Question 1 – Madre, Morsa, Maman and Okaasan are different terms for a ___.

Answer 1 – Mother

Question 2 – Anna Jarvis was the founder of the Mother’s Day holiday, and led the establishment of the holiday after her mother’s death. When was the first Mother’s Day celebrated?

Answer 2 – 1908

Question 3 – Who is actor Ranbir Kapoor’s famous mother?

Answer 3 – Neetu Kapoor

Question 4 – In Greek mythology who was mother of the gods?

Answer 4 – Rhea

Question 5 – Mahatma Gandhi often credited his mother for the impact she had in his spiritual development. What was her name?

Answer 5 – Putlibai Gandhi

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 11th May 2019 – Win Marshall Woburn Speakers

Question 1 –The collective noun for a group of giraffes is a ‘___ of giraffes’. Fill in the blanks.

Answer 1 – Tower

Question 2 – Which of these crawly creature is said to have the highest number of legs – and can go up to 200 pairs?

Answer 2 – Millipede

Question 3 – In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?

Answer 3 – Fusion

Question 4 – A crocodile cannot stick out its tongue.

Answer 4 – True

Question 5 – Which is the largest subspecies of the Tiger?

Answer 5 – The Siberian Tiger

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 10th May 2019 – Win Rs.10000 Amazon Pay Balance (5 Winners)

Question 1 – Which is the smallest state in India?

Answer 1 – Goa

Question 2 – In which country would you find the Stonehenge, a prehistoric monument consisting of a ring of standing stones?

Answer 2 – England

Question 3 – Complete the phrase – ‘wear your heart on your ____‘. This English idiom means openly showing your emotions or feelings.

Answer 3 – Sleeve

Question 4 – You can find the Victoria Terminus in Mumbai and the Victoria Memorial in Kolkata. Now if you are visiting the Gateway of India, which city are you in?

Answer 4 – Mumbai

Question 5 – In which country were the first Olympic games held?

Answer 5 – Greece

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 9th May 2019 – Win Vivo V15 Pro

Question 1 – RK Laxman was a famous cartoonist, known for his illustration of the ‘Common Man’. His elder brother was a writer, and the author of the series _____.

Answer 1 – Malgudi Days

Question 2 – The Koala bear’s diet mainly consists of eating ____.

Answer 2 – Eucalyptus leaves

Question 3 – Maria Montessori was an Italian physician. She is also known for her contributions to another field, where her name is used to refer to a teaching method. Which field does it apply to?

Answer 3 – Education

Question 4 – Which female character from Greek mythology brought evil into the world when her curiosity compelled her to open a magical box?

Answer 4 – Pandora

Question 5 – Apricots are not native to India. And yet, there is a popular Hyderabadi dessert, made from apricots which was created by the royals as it needed the fruit to be imported. What is the dish called?

Answer 5 – Qubani-ka-Meetha

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 8th May 2019 – Win Fossil Explorist Smartwatch

Question 1 – Himalaya is a Sanskrit name, given to the mighty snow-capped mountain range. What does the name mean?

Answer 1 – Abode of Snow

Question 2 – Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer 2 – New Zealand

Question 3 – ASIMO an advanced, walking humanoid robot, which was created by a popular automobile company in 2000. Which company made it?

Answer 3 – Honda

Question 4 – Ser Davos Seaworth is the right hand man of Stannis Baratheon, in the first few seasons of Game of Thrones, before he joins Jon Snow in the fight against the Whitewalkers. What is the nickname given to Ser Davos?

Answer 4 – Onion Knight

Question 5 – Which northern animal is known as the ‘Gulo Gulo’ in Latin?

Answer 5 – Wolverine

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 3rd May 2019 – Win Rs.20000 as Amazon Pay Balance

Question 1 – Podiatrists are medical professional devoted to the study and medical treatment of _?

Answer 1 – Feet

Question 2 – Which of the following is NOT a variety of mango?

Answer 2 – Red Dacca

Question 3 – Long Island Iced Tea is a popular thirst-quencher during the hot summers. How much tea goes into a glass of Long Island Iced Tea made by a traditional recipe?

Answer 3 – None

Question 4 – There is a theory that the universe will come to an end when its ever-increasing rate of expansion causes all matter to basically fly apart. What is the term applied to this theory?

Answer 4 – The Big Rip

Question 5 – He adapted a lecture at the University of Dhaka on the theory of radiation sent it to Albert Einstein who translated it German, and had it published in ‘Zeitschrift fur Physik’. Rabindranath Tagore dedicated his only book on science, ‘Visva–Parichay’ to him. Who is he?

Answer 5 – Satyendra Nath Bose

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 2nd May 2019 – Win Samsung Galaxy M20

Question 1 – Which of these constellations represents a goat?

Answer 1 – Capricornus 

Question 2 – Which is the largest of the seven sister states of Northeast India?

Answer 2 – Arunachal Pradesh

Question 3 – We use Google Maps for everything these days. What does GPS stands for?

Answer 3 – Global Positioning System

Question 4 – Which planet in our solar system was the first to be discovered by telescope?

Answer 4 – Uranus

Question 5 – How many planets in our solar system have rings?

Answer 5 – 4

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 1st May 2019 – Win 24k Gold Bar

Question 1 – The ‘funny bone’ got its nickname because of that funny feeling you get after you hit it. Where is it located?

Answer 1 – Elbow

Question 2 – The deepest point on Earth lies 36000 feet below sea level. Where can you find it?

Answer 2 – Mariana Trench

Question 3 – The book ‘Long Walk to Freedom’ is an autobiography by which one of these?

Answer 3 – Nelson Mandela

Question 4 – Which of these Indian actors was seen in Alisha Chinoy’s ‘Made in India’ music video from her debut album?

Answer 4 – Milind Soman

Question 5 – The first type of molecule that ever formed in the universe was recently detected in space for the first time, after decades of searching. What is this molecule called?

Answer 5 – Helium Hydride

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 30th April 2019 – Win Mi LED Android TV

Question 1 – When talking about computers, what does RAM stands for?

Answer 1 – Random Access Memory

Question 2 – Which automobile company launched a sports car into space in February 2018?

Answer 2 – Tesla

Question 3 – Jakarta is the capital of which country?

Answer 3 – Indonesia

Question 4 – Bhaichung Bhutia is the current captain of the Indian football team.

Answer 4 – False

Question 5 – Which of these is NOT a fire-element sign from the Zodiac?

Answer 5 – Aquarius

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 29th April 2019 – Win JBL Pulse 3 Speaker

Question 1 – Which of these Avengers superheroes is NOT from Earth?

Answer 1 – Thor

Question 2 – What system of governance does India operate under?

Answer 2 – Parliamentary

Question 3 – ‘Survival of the fittest’ is a phrase that we commonly use. It is derived from the theories of which famous scientist?

Answer 3 – Charles Darwin

Question 4 – How many states and union territories does India comprise of?

Answer 4 – 29 States, 7 Territories

Question 5 – The world’s smelliest fruit is found abundantly in South East Asia. Which fruit is it?

Answer 5 – Durian

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 28th April 2019 – Win Huawei P30 Pro

Question 1 – At room temperature, which is the only metal that is in liquid form?

Answer 1 – Mercury

Question 2 – Azim Premji, the Indian business tycoon is the chairman of which company?

Answer 2 – Wipro

Question 3 – An oenologist is a person who studies the science of __. Fill in the blank

Answer 3 – Wine making

Question 4 – Which city is the capital of the United Arab Emirates?

Answer 4 – Abu Dhabi

Question 5 – Which of the following planets can NOT be seen with the naked eye, from Earth?

Answer 5 – Neptune

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 27th April 2019 – Win Blaupunkt Party Speaker

Answer 1 – Mumbai

Question 2 – An Indian rupee note displays the Hampi’s Stone Chariot. What is the denomination of this note?

Answer 2 – Fifty rupees

Question 3 – The lowest point of your chin is called the Gnathion. What is the space between your eyebrows called?

Answer 3 – Glabella

Question 4 – PETA is an animal welfare organization based in the US. Which Indian celebrity did it name as the PETA India Person of the Year for 2018 for being an advocate for animal rights?

Answer 4 – Sonam Kapoor

Question 5 – Which of the following colors is NOT seen in the Olympics symbol?

Answer 5 – Orange

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 26th April 2019 – Win Urban Ladder Recliner

Question 1 – The Veer Savarkar International Airport has been declared as an authorized Immigration Check post. Which Union Territory is it located in?

Answer 1 – Andaman and Nicobar

Question 2 – Every year, the Oxford Dictionary chooses a Hindi Word of the Year. What word was selected for 2018?

Answer 2 – Nari Shakti

Question 3 – A 26.3-metre-long concrete bridge is the world’s longest 3D printed bridge. Which city can you find it in?

Answer 3 – Shanghai

Question 4 – Aravind Adiga is an Indo-Australian writer and journalist. His debut novel won the 2008 Man Booker Prize. Which book was it?

Answer 4 – The White Tiger

Question 5 – Ms. Rani won the gold medal at the Senior National Women’s Judo championship at Visakhapatnam in January 2019. She is the head constable of which Indian state’s police department?

Answer 5 – Himachal Pradesh

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 25th April 2019 – Win an Oppo F11 Pro

Question 1 – What does a manometer measure?

Answer 1 – Pressure

Question 2 – In the FIFA World Cup, the ‘Golden Boot Award’ is awarded each season to whom?

Answer 2 – The Top goal scorer

Question 3 – According to the old English proverb, to which European capital city do all roads lead to?

Answer 3 – Rome

Question 4 – From what book is the quote,’ War is peace, Freedom is Slavery, Ignorance is strength’?

Answer 4 – 1984

Question 5 – In Japanese, what is the word for goodbye?

Answer 5 – Sayonara

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 24th April 2019 – Win Diesel Chi Watch

Question 1 – Anura is the scientific name for which of these animals?

Answer 1 – Frog

Question 2 – Which of these cricketers was recently named as ‘Wisden’s leading Cricketer in the World’ for 2018?

Answer 2 – Virat Kohli

Question 3 – What is the official residence of the Pope?

Answer 3 – Apostolic Palace

Question 4 – There have been speculations that Mt. Everest has shrunk. To address this, which country is sending an expedition to remeasure the height of Mt. Everest?

Answer 4 – Nepal

Question 5 – The Indian men’s hockey team was without a coach since the last world cup. A new chief coach has been appointed now. Who is it?

Answer 5 – Graham Reid

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 23rd April 2019 – Win Voltas Split AC

Question 1 – 23rd April is the death anniversary of William Shakespeare. It is also celebrated as World ____ Day. Fill in the blanks.

Answer 1 – Book

Question 2 – Punjab is also called ‘The Land of Five Waters’. Which of these is NOT a river the name that flows through the region

Answer 2 – Tapti

Question 3 – The National Museum of Indian Cinema was inaugurated in January this year. It houses stories and tools that make up 100 years of Indian cinema. Where is it located?

Answer 3 – Mumbai

Question 4 – The Red Square is considered the central square of which Russian city?

Answer 4 – Moscow

Question 5 – The first ever photograph of a black hole was released recently. Which galaxy is that black hole present in?

Answer 5 – Messier 87

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 22nd April 2019 – Win Rs.5000 as AmazonPay Balance (10 winners)

Question 1 – Which Indian state is the first in the country to have 4 international airports?

Answer 1 – Kerala

Question 2 – Ophidiophobia is the fear of __.

Answer 2 – Snakes

Question 3 – Who is the coach of the Indian women’s cricket team?

Answer 3 – Woorkeri Raman

Question 4 – A group of crows is called a ‘murder’. What is a group of owls called?

Answer 4 – A Parliament

Question 5 – In the final season of Game of Thrones, Daenerys Targaryen is battling for the Iron Throne. What was her father’s name, who once ruled from the same throne?

Answer 5 – Aerys II Targaryen

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 21st April 2019 – Win Samsung Galaxy A50

Question 1 – Which planet in the solar system has the most moons?

Answer 1 – Jupiter

Question 2 – In _, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.

Answer 2 – 1983

Question 3 – Salman Khan’s character’s name in which of these movies was NOT ‘Prem’?

Answer 3 – Dabangg [2010]

Question 4 – ‘Dunder Mifflin Paper Company’ is the setting for which famous TV series?

Answer 4 – The Office

Question 5 – Espadrilles were first made in regions of France and Spain. Where are these worn?

Answer 5 – On Your Feet

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 20th April 2019 – Win Sony Bravia LED Smart TV

Question 1 – A 10-year old boy, has become the youngest to win a gold medal at the Khelo India Youth Games held in January. What is his name?
Answer 1 – Abhinav Shaw

Question 2 – Spiders have 6 legs.

Answer 2 – False

Question 3 – World Homeopathy Day 2019 was observed recently. When was it?

Answer 3 – 10 April

Question 4 – The Indian Railways have developed an AI-powered robot which helps check for faults in trains by clicking and sharing pictures of under-gears. What is it called?

Answer 4 – USTAAD

Question 5 – India’s fastest engineless self-propelled train was launched in February, for the Delhi-Varanasi route. It was referred to as Train 18, before being renamed. What is it called now?

Answer 5 – Vande Bharat Express

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 19th April 2019 – Win Marshall Woburn Speakers

Question 1 – Which famous animated character made its debut in the short film Steamboat Willie, which released in 1928?

Answer 1 – Mickey Mouse

Question 2 – Which countries played in the first men’s Twenty20 Cricket international ever?

Answer 2 – Australia and New Zealand

Question 3 – Flags from which of these countries features a depiction of the Sun at its center?

Answer 3 – Argentina

Question 4 – The first person in history to win two Nobel prizes was ____________

Answer 4 – Marie Curie

Question 5 – If you were enjoying a match at the largest cricket stadium in India, which city would you be in?

Answer 5 – Kolkata

Today’s Amazon Daily Quiz Answers 18th April 2019 – Win Samsung Galaxy M30

Question 1 – Which famous Indian cricketer is Ranveer Singh depicting in his upcoming movie ’83?

Answer 1 – Kapil Dev

Question 2 – Which was the first song to be played in outer space?

Answer 2 – Jingle Bells

Question 3 – Tug-of-war was played as an Olympic sport.

Answer 3 – True

Question 4 – Who is the first Indian cricketer to have crossed 8,000 runs in T20 matches?

Answer 4 – Suresh Raina

Question 5 – In the film Avengers Infinity War, which is the last infinity stone that Thanos gets to complete his gauntlet before destroying half of all living beings in the universe

Answer 5 – Mind Stone

Pritesh Palan is the founder-editor of Smart Gizmo. He is a tech geek and learns something new everyday. Technology excites him, specially Smart Phones. You can connect with him on Facebook, Twitter, Google+ and he is also active on Quora.
Share this:

About Pritesh Palan

Pritesh Palan is the founder-editor of Smart Gizmo. He is a tech geek and learns something new everyday. Technology excites him, specially Smart Phones. You can connect with him on Facebook, Twitter, Google+ and he is also active on Quora.
Pritesh Palan is the founder-editor of Smart Gizmo. He is a tech geek and learns something new everyday. Technology excites him, specially Smart Phones. You can connect with him on Facebook, Twitter, Google+ and he is also active on Quora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *